Det er en ged?

Under 10 år
11 - 14 år
Over 14 år
Op til 6 personer
7 - 12 personer
Over 12 personer
Maks. 15 minutter
Inde
Ingen af delene
Formål med aktivitet
Brug hjernen
Have det sjovt
Nulstilling mellem to aktiviteter
Materialer I skal bruge
Forskellige spøjse ting fx:
Bamser
Skriveredskaber
Glas/Kopper
Underhylere (ubrugte)
Bolsjer osv.
Sådan gør du dig klar til aktiviteten
Saml nogle ting, som kan sendes rundt på skift. Alle stiller sig i en rundkreds.
Beskrivelse af aktivitet
Instruktøren rækker en rekvisit (f.eks. en tusch) til personen til højre og siger: "Det er en ged". Personen til højre tager rekvisitten og siger: "Det er hvad?" og rækker den tilbage til instruktøren. Instruktøren tager den og gentager: "Det er en ged" og rækker den tilbage.
Personen til højre vender sig mod den næste, rækker rekvisitten frem og siger: "Det er en ged". Herfra gentager replikskiftet sig fra før.

Mens ’geden’ er på vej rundt, tager instruktøren en ny rekvisit og sender rundt (enten samme vej eller modsat) og siger f.eks.: "Det er en ko". Hvorefter den samme sekvens som før gentages.

Sæt tempoet op og send fra begge retninger, indtil ingen kan overskue det mere. Det vigtige er, at der er masser af aktivitet, så der ikke er en masse, der står og venter.

Brug gerne banale rekvisitter som tuscher og kaffekopper, men det bliver ikke mindre sjovt af, at tingene, der sendes rundt, er sjove og fantasifulde. Send f.eks. mapper, termokander, bamser, sko eller campingvogne rundt.

Vælg gerne sjove navne til det, du sender rundt, f.eks. ged, ko, abe, Anker Jørgensen, blindtarm eller skovbørnehave.
Instruktioner du skal give deltagerne
"Næste øvelse går ud på, at vi sender forskellige ting ud til hinanden, men med spøjse navne."
"Når jeg rækker dig denne tus og siger, at 'det er en ged', så skal du spørge mig 'hvad er det?' og række den tilbage. Så siger jeg, at det er en ged' igen. Du tager tussen og rækker den til personen ved siden af dig og siger 'Det er en ged'. Derefter skal den person spørge dig, hvad det, og række den tilbage til dig, og du gentager hvad det er. Sådan går 'geden' på skift turen rundt."
Hvad du skal passe på
Intet
Variation
Hvis aktiviteten gentages, kan man bruge andre ting med nye navne. Kadetterne kan evt. selv komme på sjove navne til materialerne.