inspiration til planlægning af brandkadetuddannelsen

uddannelsesplaner

Unge i Beredskabets uddannelsesplaner kan benyttes af alle, der arbejder med børn og unge i beredskabet.

Uddannelsesplanerne er udarbejdet i samarbejde med landets instruktører og Beredskabsstyrelsen.

Under hver lektionsplan er der angivet, hvilken enhedstimebetaling, der kan søges hos Beredskabsstyrelsen. Hvis I har spørgsmål eller kommentarer, så kontakt os her.

Sikkerhedsplaner

Vi har udarbejdet en vejledning om sikkerhed til brug for alle korps i Danmark, som beskæftiger sig med børn og unge i beredskabet. 

Vi opfordrer alle korps til at udarbejde egne lokale sikkerhedsinstrukser, så både instruktører og kadetter har fokus på området. Brug gerne vejledningen til inspiration. 

Har jeres korps brug for hjælp til at udarbejde en sikkerhedsinstruks, så hjælper vi gerne – kontakt os her. 

Øvelseskataloger og inspiration

Du kender måske situationen, hvor man står og er HELT blank for idéer til undervisningen?

Vi har lavet to inspirationskataloger til dig, der skal planlægge undervisning for de unge. Katalogerne er lavet som opslagsværk om emnerne Brand og Førstehjælp, og skal ses som et støtteværktøj, hvor du kan anvende det hele eller dele af det, som du har lyst.

Du kan også finde inspiration og konkrete ideer til aktiviteter med brandkadetterne – det vi også kalder Action Cards – med udgangspunkt i leg-til-læring.

Erfaringskatalog

Dette erfaringskatalog tager fat i emnet ’fastholdelse af kadetter’, både når de unge lige er startet, men også fastholdelse af de unge henover tid.

Kataloget indeholder hands-on erfaringer fra de personer, der arbejder med kadetterne til dagligt.

Øvelse i korpset

Hvordan bruger man de kompetencer, som man lærer i beredskabet, andre steder i livet? Vores ungeekspertpanel har sat fokus på emnet og designet en nem øvelse, som I kan lave med de unge og instruktørerne. Vi opfordrer til, at I laver øvelsen i korpset 2-4 gange om året. Print øvelsen her.