Fangeleg i blinde

Under 10 år
11 - 14 år
Over 14 år
Op til 6 personer
7 - 12 personer
Over 12 personer
Maks. 15 minutter
Både inde og ude
Ingen af delene
Formål med aktivitet
Brug kroppen
Samarbejde
Have det sjovt
Kommunikation
Materialer I skal bruge
Gulvplads
Bind til øjnene
Sådan gør du dig klar til aktiviteten
En stor firkant markeres på gulvet eller på en græsplæne udenfor, som er banen. Kadetterne deles to og to, og den ene kadet i hvert par får bind for øjnene. En person udvælges til at være fanger.
Beskrivelse af aktivitet
Banen er en firkant, hvor der skal foregå blinde-fangeleg. De deltagende deles i par, hvor den ene tager bind for øjnene og stiller sig ind i firkanten. Den anden står udenfor firkanten og dirigerer ved god kommunikation personen i firkanten væk fra farer, så vedkommende ikke bliver fanget.

Hvis vedkommende er fanger, skal makkeren udenfor firkanten vha. kommunikation hjælpe med at finde hen til så mange af de andre blinde konkurrenter som muligt.
Instruktioner du skal give deltagerne
"Hvert makkerpar skal udvælge én, som skal have bind for øjnene. Den, som ikke har bind for øjnene, skal guide den anden i fangeleg. Det bliver jeres opgave at sørge for at jeres makker ikke bliver fanget."

"Den, som skal fange de andre, skal også have bind for øjnene, og vedkommendes makker skal derfor hjælpe personen med at fange andre."
Hvad du skal passe på
At der ikke ligger ting og flyder på banen.
Variation
Når første fangeleg er slut, kan brandkadetterne bytte rolle, så nye kadetter for bind fro øjnene. En ny fanger kan vælges herefter.