Genkendelsesleg – knob og stik

Under 10 år
11 - 14 år
Op til 6 personer
7 - 12 personer
15 - 30 minutter
Både inde og ude
Ingen af delene
Formål med aktivitet
Brug hjernen
Samarbejde
Konkurrence
Beredskabsfagligt
Andet
Materialer I skal bruge
Reb
Post-its
Skriveredskaber
Papir med navnene på alle knob/stik
Sådan gør du dig klar til aktiviteten
Instruktøren binder et antal knob/stik og lægger dem på et bord, som brandkadetterne kan stå rundt om. Ved hvert knob/stik lægges en lille seddel med et bogstav på.
Beskrivelse af aktivitet
Hver brandkadet får udleveret et stykke papir, hvor navnene på alle knob og stik står på. Derefter skal de skrive det bogstav, der svarer til det knob, der ligger på bordet, på deres papir. Når alle kadetter har udfyldt deres papir, gennemgår en instruktør navnene på dem alle sammen.

Eksempel:
Instruktøren binder følgende knob og lægger dem frem på bordet: Råbåndsknob, pælestik, flagknob, dobbelt halvstik, slipsstik, mulestik, 8-talsknob etc.

Brandkadetterne parrer derefter alle knob/stik med det rigtige bogstav.
Instruktioner du skal give deltagerne
"På bordet ligger der mange forskellige knob og stik, og hvert knob eller stik har fået tildelt et bogstav. De bogstaver skal skrives ned på det papir, som I har fået udleveret. Der står navnene på alle knob og stik, og I skal sætte hvert knob og stiks bogstav ved dets rigtige navn på papiret. Bagefter ser vi, hvor mange I har fået rigtige."
Hvad du skal passe på
Intet
Egnet til dette bered-skabsfaglige emne
  • Knob og stik
Variation
Brandkadetterne kan også løse opgaven i grupper. Dette kan med fordel gøres, hvis der er en eller flere meget unge kadetter.