Idésortering

Under 10 år
11 - 14 år
Over 14 år
Op til 6 personer
7 - 12 personer
Over 12 personer
Maks. 15 minutter
Inde
Ingen af delene
Formål med aktivitet
Brug hjernen
Samarbejde
Kommunikation
Andet
Materialer I skal bruge
Post-its
Skriveredskaber
Evt. tavle
Sådan gør du dig klar til aktiviteten
Find post-its og skriveredskaber frem.
Beskrivelse af aktivitet
Skriv idéer til aktiviteter på post-its og sortér idéerne ud fra en diskussion af udbytte (lille/stor), og hvad der er let/svært at gennemføre for kadetterne (fx placeret i et koordinatsystem, hvor udbytte markeres opad og gennemførlighed henad).

Hensigten med øvelsen er at give kadetterne værktøjet og overblikket til at skelne mellem, hvilke af deres idéer er realistiske, men også hvor stort udbyttet er af hver idé. Derfor anbefales denne øvelse til at blive taget brug efter at de har genereret idéer.
Instruktioner du skal give deltagerne
"I skal brainstorme og komme med forskellige idéer til en opgave. I skal skrive en idé ned pr. post-it, og det er lige meget, hvor god eller dårlig en idé er, om de er realistiske eller ej – I skal bare skrive alt, hvad I kommer I tanke om."
"Nu skal I sortere jeres idéer, så idéerne blive opdelt efter hvor lette/realistiske de er at gennemføre. På denne side skal alle de lette idéer stå, og på den anden skal de lidt sværere eller mindre realistiske idéer stå."
"I skal også overveje, hvor stort udbyttet af idéen er. Hvor stor gavn har hver idé?"
Hvad du skal passe på
Intet
Variation
Hvis kadetternes idéer skal bruges efterfølgende til at løse en opgave, så kan man udfordre kadetterne ved at fortælle dem, at de skal vælge en idé, som er mindre realistisk. Fx kan de vælge 1-2 realistiske/lette idéer, og 1 mindre realistisk/lidt svær idé at arbejde med.