Kodeløb med døde poster

11 - 14 år
Over 14 år
7 - 12 personer
Over 12 personer
Over 30 minutter
Både inde og ude
Ingen af delene
Formål med aktivitet
Brug kroppen
Samarbejde
Kommunikation
Materialer I skal bruge
Papir
Blyanter
Evt. ''blod'' til de 'døde'
Evt. genoplivningsdukker
Sådan gør du dig klar til aktiviteten
Forbered fem poster med ''døde'' personer. Er der ikke nok instruktører til at spille døde personer, så kan genoplivningsdukker anvendes. Skriv koden ned et sted på hver person.
Sæt et stykke papir op med nummer på ved hver post på brandstationen, så alle poster får deres eget nummer. Kadetterne deles i ca. fem hold (afhængig af antal kadetter). Giv hvert hold evt. et kort over brandstationen, hvor de forskellige poster er markeret og send dem ud til hver post.
Beskrivelse af aktivitet
Et kodeløb, hvor begrebet døde poster får en helt ny betydning.

Løbet bygges op som et traditionelt o-løb. Alle posterne besættes af en "død post", dvs. posten er bemandet af en person, der spiller død. Opgaven for deltagerne er at finde en kode, der er skrevet et sted på den døde persons krop. Det kan fx være i hårkanten, under fødderne, på benet osv.

Der kan bruges forskellige koder, eller man kan nøjes med morse (er nem at skjule). Koderne kan evt. bestå af en kort sætning ved hver post som til sammen fortæller en historie om hvad der ersket med de ''døde''.

Det hurtigste hold til at finde og knække alle koderne vinder.
Instruktioner du skal give deltagerne
"Vi har forberedt et o-løb, hvor der ligger døde personer ved hver post. På deres kroppe kan I finde en kode skrevet ned et sted. I skal finde koden og finde ud af, hvad der står. Det hold, der først får knækket alle koderne, har vundet."
Hvad du skal passe på
Intet
Variation
Man kan også lave o-løbet uden 'døde' personer, men hvor kadetterne i stedet bare skal finde og løse koden ved de forskellige poste.