Komplimentér hinanden

Under 10 år
11 - 14 år
Over 14 år
Op til 6 personer
7 - 12 personer
Over 12 personer
Maks. 15 minutter
Inde
Ingen af delene
Formål med aktivitet
Lær hinanden at kende/tillid
Kommunikation
Andet
Materialer I skal bruge
Papir, post-its e.l.
Skriveredskaber
Evt. sakse
Sådan gør du dig klar til aktiviteten
Instruktørerne deler materialerne ud til kadetterne og kan evt. sætte dem igang med at klippe mindre papir-sedler ud, hvis der bruges A4 papir.
Beskrivelse af aktivitet
De unge skal skrive ærlige komplimenter til hinanden ned på et stykke papir. De har 5 minutter til at nå så mange kadetter som muligt. De skal skrive en kompliment ned pr. person, og bagefter skal de folde dem sammen. De unge bestemmer selv, hvor personlige komplimenterne skal være, og om de vil være anonyme.

Når de skal dele dem ud til hinanden, så skal de kigge hinanden i øjnene. Ingen må læse deres komplimenter, før alle komplimenterne er delt ud. Inden de læser deres komplimenter, spørg kadetterne, hvor mange har fået tildelt en kompliment fra nogen, som de ikke nåede at skrive noget om, og hvordan det føles.

Formålet med øvelsen er at gøre kadetterne bedre til at uddele og modtage komplimenter, men også i at booste deres selvværd og selvtillid samt sammenholdet.
Instruktioner du skal give deltagerne
"I har nu 5 minutter til at skrive en kompliment ned pr. kadet. Prøv at nå at skrive ned så mange I kan."

"I må kun skrive en kompliment ned på et stykke papir, som derefter skal foldes. Husk at skrive modtagerens navn ned, så I kan kende forskel på papirerne, når de er foldet sammen. I bestemmer selv, om I også vil skrive jeres navn, eller om I vil være anonyme."

Når de 5 minutter er gået: "Nu må I gerne stoppe med at skrive ned, og I skal nu dele dem ud til hinanden. Når I gør det, skal I kigge hinanden i øjnene. Ingen må læse, hvad der står i papirerne endnu."

Når de er færdige med at dele ud, "Er der nogen, som har modtaget en kompliment fra nogen, som I ikke nåede at skrive til? Hvordan føltes det?"

"I må gerne læse, hvad der står på papirsedlerne nu."
Hvad du skal passe på
At nogen ikke udnytter legen til at skrive negative ting om hinanden.
Variation
Kadetterne kan evt. gentage aktiviteten senere i et forløb, når de har fået hinanden lært lidt bedre at kende, og komplimenterne forhåbentlig er blevet mere personlige.

En anden mulighed er, at kadetterne kan lave deres egne kuverter ud af A4 papir, som de skriver deres navn på og får mulighed for at dekorere. Derefter kan de hænges op på en væg et sted, så de unge har mulighed for at skrive en positiv og anonym hilsen til de andre over en længere periode. De kan evt. skrive beskederne hjemmefra. Når et hold fx bliver afsluttet, så kan kadetterne få deres kuverter med hjem og have dem som minde fremover.