Pakkeleg med et twist

Under 10 år
11 - 14 år
Over 14 år
Op til 6 personer
7 - 12 personer
Over 12 personer
Maks. 15 minutter
Inde
Ingen af delene
Formål med aktivitet
Konkurrence
Have det sjovt
Materialer I skal bruge
2 pakker
Gavepapir/aviser
Saks og tape
Terninger
Bestik
Grillhandsker
Ko-briller (elastik og plastikkrus)
Sådan gør du dig klar til aktiviteten
Man skal finde de redskaber, man vil bruge, og pakke pakken godt ind (ca. 8-10 separate lag gavepapir). Pakken skal altså ikke bare rulles rundt i det samme stykke papir mange gange, men have et nyt lag papir hver gang, da kadetterne skal fjerne et lag ad gangen.
Beskrivelse af aktivitet
Man leger normal pakkeleg dog med et twist. Pakken er pakket ind i rigtig mange lag og må kun åbnes med bestik. Der er to sæt bestik; med det ene sæt bestik medfølger et sæt grillhandsker, og med det andet sæt bestik medfølger et par ko-briller (altså briller lavet af to kopper og elastik).

Når man slår en 6’er, må man skynde sig og hente pakken og bestiksættet fra en af de andre, og så har man indtil en ny person slår en 6’er til at åbne pakken. De to, der først får pillet alle lagene af og åbnet pakken, vinder.

Det er vigtigt, at man selv henter pakken, løber tilbage til sin plads, ifører sig redskaberne og først derefter begynder.Man skal også færdiggøre et lag af pakken før man må gå videre med det næste lag, det er således ikke tilladt bare at flå pakken op.

Sådan laver I ko-brillerne:
Brillerne laves nemt og billigt af to papkrus og elastik (helst en bred blød bukseelastik, bruges en almindelig elastik kommer det til at stramme for meget). Klip bunden af hvert papkrus, lav et hul i hver side af kruset og træk først et lille stykke elastik mellem de to krus og bind enderne indeni kruset, når længden passer med, at du kan se ud af hvert krus.
Så binder du et stykke elastik i den anden side af hvert krus, sådan at det kan nå rundt om hovedet. Nu har du et par kobriller. Når du kigger ud af dem, vender de begge en smule udad, hvilket gør det meget svært at se.
Instruktioner du skal give deltagerne
"Vi skal lege pakkeleg, men det bliver lidt anderledes, end hvad I er vant til. Når I slår en 6'er, så skal skiftes til at forsøge at åbne pakken. Der er to pakker, og de er rigtig godt pakket ind."

"I må ikke bruge jeres hænder til at åbne pakken. I skal bruge bestik, som der er to sæt af. Med det ene sæt bestik medfølger grillhandsker, mens der i det andet medfølger ko-briller. I skal bruge bestikket og det medfølgende tilbehør til at fjerne et lag gavepapir ad gangen, før I må starte på det næste lag. Når en anden slår en 6'er, så tager de pakken og redskaberne. De to, som først får åbnet pakkerne helt op, har vundet og må beholde dem."
Hvad du skal passe på
Intet
Variation
Der er plads til mange fortolkninger og variationer af legen. Den kan design-es, så øvelsen passer i sværhedsgrad, længde og til ønskede antal deltagere.