Sko petanque

Under 10 år
11 - 14 år
Over 14 år
Op til 6 personer
7 - 12 personer
Over 12 personer
Maks. 15 minutter
Både inde og ude
Ingen af delene
Formål med aktivitet
Brug kroppen
Samarbejde
Konkurrence
Materialer I skal bruge
Sko
Kegler
Rigeligt med gulvplads eller græsplæne
Sådan gør du dig klar til aktiviteten
Kadetterne deles i to lige store hold. Alle tager skoene af.
Beskrivelse af aktivitet
Banen består af fire rækker kegler. I rækken tættest på er der fire kegler. I rækken længst væk er der en kegle. Keglerne skal stilles op som en pyramide med ca. 1 meters mellemrum mellem hver kegle. Der laves en startlinje ca. 3 meter væk fra bunden af pyramiden.

Jo længere væk rækken af kegler er, desto flere point giver keglerne. Rækken tættest på giver 5 point. Rækken længst væk giver 20 point.

En fra hvert hold skal nu stille sig ved startlinjen og kaste deres ene sko i håb om at komme tættest på en eller flere kegler. Éns hold får point, hvis de har en sko, der er tættere på en kegle end modstanderens. En sko kan sagtens være tættest på flere kegler.
Instruktioner du skal give deltagerne
"Vi har lavet en bane bestående af kegler. Som I kan se, så danner de en pyramide. En fra hvert hold skal nu skiftes til at kaste sine sko ind i pyramiden. Et hold får point, når én fra holdet formår at kaste deres sko tættere på en kegle end modstanderen."

"Keglen i toppen af pyramide har en værdi på 20 point. De to kegler i rækken under den har hver især en værdi på 15 point. De næste tre kegler under de to har en værdi på 10 point, mens de nederste fire kegler har en værdi på 5 point."
Hvad du skal passe på
Intet
Variation
Banen kan stilles op både inde eller ude, og den kan gøres mindre/større afhængig af, om legen skal gøres sværere eller lettere. For yngre kadetter vil det være en god idé at lave en mindre pyramide, som er tættere på startlinjen.