Brandkadetter i tæt 5-kamp til BF-stævne

I weekenden dystede fem brandkadethold til Beredskabsforbundets Landsstævne i Næstved. Stævnedagene bød på både konkurrencer, fællesskab og nye venskaber for de unge kadetter.

Fra fredag til søndag var fem brandkadethold under Brandkadetter i Danmark samlet i Næstved. I den sydsjællandske by var holdene inviteret til Beredskabsforbundets Landsstævne, hvor frivillige fra landets beredskaber dystede mod hinanden i discipliner inden for brand og redning.

Og selv om kadetterne skulle være konkurrenter i løbet af weekendens konkurrencer, var der fra ankomsten fredag aften fokus på fællesskab. På gymnasiet, hvor kadetterne overnattede før stævnets officielle åbning, blev holdet fra Ringkøbing undervist i knob og stik af kadetterne fra Kolding.
Frank Mørk Poulsen, der er deltidsbrandmand og en del af tovholderteamet i Kolding Brandkadetkorps, er meget stolt over, at kadetterne fra Kolding brugte tid på at lære det fra sig, de selv havde lært.

Vi har rost vores unge for uden tøven at kaste sig ud i opgaven. Det viser storsind, og at man er en god kammerat og teamplayer,” siger han og fortsætter:

Oplevelsen gjorde, at Kolding og Ringkøbing hurtigt fik knyttet nogle bånd og heppede på hinanden under konkurrencerne. Jeg kan høre på de unge, at de har knyttet nye venskaber på tværs af alle deltagende hold. Jeg synes, det er så fedt, og jeg håber, at vi får mulighed for at være med igen om to år.

Kamp til stregen

Lørdag morgen stod 60 kadetter fra både Jylland og Sjælland klar til at dyste mod hinanden. Vejret var der ingen, der kunne klage over. Fra en skyfri himmel bragede solen igennem hele dagen.

Det første hold på banen var Holstebro, hvorefter Kolding, Næstved, Herning og til slut Ringkøbing skulle vise, hvad de kunne inden for de fem discipliner:BF hjemmeside øvelse

  1. Hjerte-lunge-redning
  2. Kommunikation (byg en Legobil over SINE-radioer)
  3. Redning (forbinding af sår, håndtering af patient på båre og båretransport)
  4. Knob og stik-stafet
  5. Slangeudlægning – slukning af mindre væskebrande

Alle fem hold klarede sig flot igennem de fem discipliner inden for tidsrammen på 60 minutter og fik rosende ord med fra dommerteamet.

Efter en lang dag i solen, hvor alle kadetterne kæmpede i varmen fra både sol og ild, stod lørdag aften i festens tegn. Her havde de unge mulighed for at snakke med hinanden og danne venskaber på tværs af geografi og de forskellige brandkadethold.

Medaljer og nye venskaber

Søndag blev vinderne kåret, og her var det hjemmeholdet fra Næstved, der løb med guldet, mens Holstebro og Ringkøbing fik henholdsvis sølv og bronze.

Det er dog ikke kun medaljer, som kadetterne kunne tage med sig hjem efter en forrygende weekend i Næstved. Nye venskaber på tværs af geografi blev også dannet i løbet af weekenden.
BF hjemmeside fællesskab.

Vi havde en rigtig god weekend i Næstved. Det har været en kanon oplevelse for brandkadetterne, og der er kommet en masse nye venskaber ud af det med de andre brandkadethold,” siger Morten Kongsgaard-Sørensen, der er projektleder i Herning.

I perioden fra 2014 til 2017 er Brandkadetter i Danmark støttet af Velux Fonden og TrygFonden.