Brandkadetter på Folkemødet 2015

I år var Brandkadetter i Danmark for første gang en del af Folkemødet på Bornholm.

De to unge brandkadetter, Wassim og Helene, og deres instruktør Per var i anledningen taget den lange vej fra Holstebro til Bornholm for at repræsentere brandkadetterne og udbrede kendskabet blandt politikere, journalister og det almene folk.


Det skønnes at op imod 100.000 mennesker besøgte Folkemødet over de fire dage, det varede og selvom vi ikke nåede at snakke med hver og en, blev budskabet om Brandkadetter i Danmark spredt på bedste vis.

Mange henvendte sig interesseret til de unge kadetter, når de kom gående med “Brandkadetter” skrevet på blusen, brochurer blev delt ud i en strid strøm og Wassim og Helene fortalte engageret om, hvad brandkadetuddannelsen har betydet for netop dem.

Der var også flere nysgerrige blikke, uddybende spørgsmål og endda medvirken fra tv-vært og folketingskandiat Anders Stjernholm, da kadetterne fremviste en lektion i førstehjælp på åben gade.

Vejret var med os hele vejen. Ikke mindst på sidstedagen, hvor der under høj sol blev givet hånd og delt nøglekæder ud til blandt andre Københavns overborgmester Frank Jensen og Uffe Ellemann-Jensen.

Ligeledes fik vi også hilst på Holstebros borgmester, H. C. Østerby, som på førstedagen var forbi vores telt for at hilse personligt på de to unge Holstebro-kadetter.

Med bagagen fuld af indtryk og en masse nye kontakter vinkede vi søndag farvel til solskinsøen og Folkemødet 2015.

Vi vil gerne takke TrygFonden og VeluxFonden for deres store støtte og for at gøre denne tur mulig. Forhåbentlig har deltagelsen på Folkemødet 2015 været medvirkende til, at endnu flere er blevet opmærksomme på Brandkadetter i Danmarks eksistens og på initiativets betydning for de unge og for samfundet.