Ny app letter dokumentering under brandkadetforløb

Order Group har doneret og udviklet en app til Brandkadetter i Danmark. App’en skal bruges til at dokumentere de unges udvikling under brandkadetuddannelsen.

Gennem årene har Brandkadetter i Danmark udarbejdet forskellige registrerings- og dokumentationsskemaer, som de lokale projektledere og instruktører anvender både til at dokumentere sammensætningen af de unge på et brandkadethold, men i høj grad også for at bedømme de unges udvikling i løbet af brandkadetuddannelsen.

Nu bliver de forskellige skemaer samlet i en app, som firmaet Order Group har udviklet og sponsoreret til brandkadetprojektet. Holdet bag Order Group har selv en baggrund som ambulancereddere og vil gerne støtte op om Brandkadetter i Danmark.

Først og fremmest ønsker vi at støtte projektet, da det efter vores mening har en stor samfundsmæssig værdi. De unge mennesker, der deltager i brandkadetforløbet, og her tænker jeg både på uddannelsen og den videre deltagelse og tilknytning til en brandstation, giver mening og værdi for et ungt menneske. Det giver ligeledes følelsen af at være med i et fællesskab, og det er især vigtigt, når man skal udvikle sig,” siger Henrik Buck, der er produktchef hos Order Group.

Dynamisk arbejdsredskab til instruktører

Hos Brandkadetter i Danmark er projektchef Maria Wiktoria Karolini meget begejstret for det nye samarbejde.

Vi er meget glade for, at Order Group har doneret denne app til os. Det er et værktøj, der helt sikkert vil gøre dokumentationen og evalueringen af brandkadetuddannelsen meget lettere. Med app’en bliver det mere overskueligt for projektlederne at udfylde og indsende de forskellige skemaer, og jeg er sikker på, at det kommer til at spare tid og ressourcer for alle parter,” siger hun.

App’en kommer til at indeholde forskellige skemaer, som de lokale projektledere eller instruktører skal udfylde i løbet af brandkadetuddannelsen. Formålet er blandt andet at se på de unges udvikling og forandring både for instruktørerne, men også til brug for lærere, forældre og de unge selv.

At vi bedømmer de unge og dokumentere deres progression tjener egentligt flere formål. Først og fremmest handler det om at sikre uddannelsesforløbets kvalitet. Når instruktørerne aktivt skal bedømme de unge, bliver de samtidig bevidste om, om de unge faktisk udvikler sig og opnår de kompetencer, som de skal. Derudover handler det også om at vise de gode resultater frem til omverden og give vores instruktører et dynamisk arbejdsredskab, som hjælper dem i arbejdet med de unge,” siger Maria Wiktoria Karolini.

Nemt og brugbart værktøj

Også produktchef Henrik Buck har store forventninger til app’en, der skal være et nemt og brugbart værktøj for projektledere og instruktører i hele landet.

Appen giver den enkelte instruktør en nem og tilgængelig måde at registrere de enkelte kadetter, samt føre ’tilsyn’ med den enkeltes udvikling. Vi vil arbejde på at give både instruktør og projektkontoret for Brandkadetter i Danmark et værktøj, der give det ønskede overblik over kadetternes udvikling, både individuelt og holdvis,” siger han.

Den nye app forventes at være klar til test i starten af november. Herefter vil Brandkadetter i Danmark i samarbejde med de lokale projektledere teste app’en, inden den bliver lanceret i det nye år.

Fakta om Order Group ApS

Order Group ApS er en virksomhed, som gennem fire år har haft fokus på at skabe ASSIGN Brand og Redning. Produktet er en professionel IT-platform, der er udviklet med specifikt henblik på at understøtte den daglige drift i redningsberedskaberne samt give et unikt værktøj til håndtering af beredskabsplaner og krisestyring.

Order Group arbejder for at skabe systematiseret realtime overblik over hele organisationer, således at handlemuligheder bliver synliggjort. Virksomheden udvikler systemet kontinuerligt i tæt samarbejde med beredskaber og faglige netværk. De har blandt andet udviklet et ydelsesmodul med integration til ODIN. Systemet kan integreres med GIS, VC, SINE, ODIN samt andre treparts applikationer, hvor det tillades. Ydermere kan vitale dele af systemet virke offline ved delvist eller komplet nedbrud af datanetværket.

I perioden fra 2014 til 2017 er Brandkadetter i Danmark støttet af Velux Fonden og TrygFonden.