Blind kvadrat

Under 10 år
11 - 14 år
Over 14 år
Op til 6 personer
7 - 12 personer
Over 12 personer
15 - 30 minutter
Inde
Ingen af delene
Formål med aktivitet
Brug hjernen
Samarbejde
Kommunikation
Materialer I skal bruge
Reb
Bind for øjnene
Sådan gør du dig klar til aktiviteten
Et reb på ca. 20 meter bindes sammen, så det danner en cirkel.
Beskrivelse af aktivitet
Kadetterne skal lave en kvadratisk firkant ud af et reb, hvor enderne er bundet sammen. Det lyder simpelt, men de skal gøre det i blinde.

De må gerne få op til 15 minutters tid til at planlægge. Derefter skal de alle have bind for øjnene og få rebet lagt i deres hænder. Alle kadetter skal holde ved rebet. De har nu 10 minutter til at danne en perfekt kvadrat.

Når de mener, at de er færdige, så må de gerne lægge rebet på gulvet.

Efterfølgende kan instruktørerne spørge ind til, hvordan kadetterne havde det med at løse opgaven (hvad gik godt/skidt?), hvordan deres kommunikation og samarbejde var osv.
Instruktioner du skal give deltagerne
"I skal ud af det her reb danne en perfekt kvadrat. I får bind for øjnene, når I skal gøre det. Lige nu har I 15 minutter til at planlægge, hvordan I vil løse opgaven."

"Jeres tid er gået. I skal nu alle have bind for øjnene. I får også alle en del af rebet i hænderne, som I ikke må give slip på. Når I mener, I har løst opgaven, så må I gerne lægge rebet på gulvet. I har i alt 10 minutter fra nu af."
Hvad du skal passe på
Intet
Variation
Hvis kvadraten er for let, så giv kadetterne et reb, som ikke er bundet sammen eller bed dem om at forme en stjerne eller en femkant.