Nyheder

20. juni 2024

Fra usikker ung til brandslukker med Unge i Beredskabet

I Unge i Beredskabet lærer vi unge mellem 13-18 år at arbejde inden for brand og redning – men endnu vigtigere, lærer vi dem gennem samarbejde med andre unge og sparring med engagerede brandkadetinstruktører, at blive stærke individer, som tror på sig selv og på fremtiden.

Unge i Beredskabet er et tillidsbaseret og fordomsfrit fællesskab, hvor vi inkluderer unge mennesker, som gerne vil lære om – og lære fra sig – omkring arbejdet i beredskabet. 31 % af vores unge brandkadetter er kvinder og 85 % af vores unge består den lokale brandkadetuddannelse. Når de unge har gennemført uddannelsen, bliver mange tilknyttet det lokale brandkadetkorps, og fortsætter på et af Unge i Beredskabets opfølgende uddannelser og mange blive med tiden frivillige i beredskabet.

Læs mere
7. oktober 2022

Lokale virksomheder støtter op om brandkadetterne

Unge i Beredskabet har netop afsluttet andet hold af UngForebygger uddannelsen, der blev afholdt hos Lolland-Falster Brandvæsen. På uddannelsen deltog 14 top motiverede brandkadetter i alderen 14 – 17 år fra brandkadetkorps over hele landet. Lige fra Tønder til Slagelse og Lolland-Falster.  

På UngForebygger uddannelsen har brandkadetterne lært om de forskellige typer røgalarmer, ABA-anlæg, flugtveje og evakuering, håndtering af fyrværkeri og forebyggelse af ulykker i hjemmet. ”Uddannelsen giver den enkelte unge færdigheder og kompetencer til at få en mere forebyggende tankegang i sin hverdag,” siger Patrick Nielsen, underbrandmester hos Lolland-Falster Brandvæsen og en af de frivillige tovholdere, der har hjulpet Unge i Beredskabet med at udvikle uddannelsen.

Læs mere
9. november 2021

Ny UngBehandler uddannelse ruster unge til virkeligheden: ”Man skal altid give en hånd med”

En nyt uddannelsesforløb skal være med til at give brandkadetterne større forståelse for udvidede behandlingsforløb og indtænke flere mulige facetter i behandlingen.

De mange brandkadetter rundtomkring i landet har ved flere lejligheder vist deres store evner, når det kommer til førstehjælp. Senest har brandkadetten Matias være med til at redde liv, da han ydede førstehjælp til en mand, der pludselig faldt om. Men med en ny uddannelse åbner Unge i Beredskabet nu op for, at brandkadetterne kan få endnu mere viden, når det kommer til udvidede behandlingsforløb.

Læs mere
31. august 2021

Ny uddannelse skal skabe forebyggelsesambassadører

Den nye UngForebygger uddannelse for brandkadetter sparkes i gang i oktober. Og der er gode muligheder for at få nye kompetencer med sig hjem i rygsækken, lyder det.

Mange forbinder arbejdet i beredskabet med blå blink og udrykning, men bag de larmende sirener findes mange vigtige elementer af beredskabets indsatser. Heriblandt den nødvendige forebyggelsesindsats, hvor der arbejdes for at minimere antallet af brande og andre hændelser. Et område, landets brandkadetter nu kan få endnu større viden om med den nye UngForebygger uddannelse.

Læs mere
8. juli 2021

Tre år efter dokumentarserie: Brandkadetter på Lolland-Falster trives stadig

For tre år siden fulgte TV2 Øst 12 brandkadetter, der blev de første brandkadetter hos Lolland-Falsters Brandvæsen. I dag er mange fortsat aktive og flere vil fortsætte i beredskabsverdenen.

Tre år er gået siden tolv generte og lidt usikre brandkadetter trådte ind på brandstationen i Maribo, hvor de stod klar til at afprøve Lolland-Falster Brandvæsens nye brandkadetforløb. Men udover de tolv brandkadetter og flere instruktører, så var flere kamerafolk og journalister med, da de i forløbets halve år skulle følge de unge kadetter tæt.  

Læs mere
21. maj 2021

Brandkadetkorps sikrer rekruttering til fremtidens beredskab

Mere end 90% af alle landets brandkadetter er interesseret i at fortsætte deres videre færd over i det voksne beredskab, når de bliver gamle nok, og knap 60% af disse ønsker specifikt at fortsætte hos brandvæsnet. Det viser en ny undersøgelse, foretaget af konsulentvirksomhederne Practicum og Pædagogisk Praksis for Unge i Beredskabet, hvor godt en tredjedel af landets aktive brandkadetter har medvirket.

Læs mere