Nyheder

7. oktober 2022

Lokale virksomheder støtter op om brandkadetterne

Unge i Beredskabet har netop afsluttet andet hold af UngForebygger uddannelsen, der blev afholdt hos Lolland-Falster Brandvæsen. På uddannelsen deltog 14 top motiverede brandkadetter i alderen 14 – 17 år fra brandkadetkorps over hele landet. Lige fra Tønder til Slagelse og Lolland-Falster.  

På UngForebygger uddannelsen har brandkadetterne lært om de forskellige typer røgalarmer, ABA-anlæg, flugtveje og evakuering, håndtering af fyrværkeri og forebyggelse af ulykker i hjemmet. ”Uddannelsen giver den enkelte unge færdigheder og kompetencer til at få en mere forebyggende tankegang i sin hverdag,” siger Patrick Nielsen, underbrandmester hos Lolland-Falster Brandvæsen og en af de frivillige tovholdere, der har hjulpet Unge i Beredskabet med at udvikle uddannelsen.

Læs mere
9. november 2021

Ny UngBehandler uddannelse ruster unge til virkeligheden: ”Man skal altid give en hånd med”

En nyt uddannelsesforløb skal være med til at give brandkadetterne større forståelse for udvidede behandlingsforløb og indtænke flere mulige facetter i behandlingen.

De mange brandkadetter rundtomkring i landet har ved flere lejligheder vist deres store evner, når det kommer til førstehjælp. Senest har brandkadetten Matias være med til at redde liv, da han ydede førstehjælp til en mand, der pludselig faldt om. Men med en ny uddannelse åbner Unge i Beredskabet nu op for, at brandkadetterne kan få endnu mere viden, når det kommer til udvidede behandlingsforløb.

Læs mere
31. august 2021

Ny uddannelse skal skabe forebyggelsesambassadører

Den nye UngForebygger uddannelse for brandkadetter sparkes i gang i oktober. Og der er gode muligheder for at få nye kompetencer med sig hjem i rygsækken, lyder det.

Mange forbinder arbejdet i beredskabet med blå blink og udrykning, men bag de larmende sirener findes mange vigtige elementer af beredskabets indsatser. Heriblandt den nødvendige forebyggelsesindsats, hvor der arbejdes for at minimere antallet af brande og andre hændelser. Et område, landets brandkadetter nu kan få endnu større viden om med den nye UngForebygger uddannelse.

Læs mere
8. juli 2021

Tre år efter dokumentarserie: Brandkadetter på Lolland-Falster trives stadig

For tre år siden fulgte TV2 Øst 12 brandkadetter, der blev de første brandkadetter hos Lolland-Falsters Brandvæsen. I dag er mange fortsat aktive og flere vil fortsætte i beredskabsverdenen.

Tre år er gået siden tolv generte og lidt usikre brandkadetter trådte ind på brandstationen i Maribo, hvor de stod klar til at afprøve Lolland-Falster Brandvæsens nye brandkadetforløb. Men udover de tolv brandkadetter og flere instruktører, så var flere kamerafolk og journalister med, da de i forløbets halve år skulle følge de unge kadetter tæt.  

Læs mere
21. maj 2021

Brandkadetkorps sikrer rekruttering til fremtidens beredskab

Mere end 90% af alle landets brandkadetter er interesseret i at fortsætte deres videre færd over i det voksne beredskab, når de bliver gamle nok, og knap 60% af disse ønsker specifikt at fortsætte hos brandvæsnet. Det viser en ny undersøgelse, foretaget af konsulentvirksomhederne Practicum og Pædagogisk Praksis for Unge i Beredskabet, hvor godt en tredjedel af landets aktive brandkadetter har medvirket.

Læs mere
28. april 2021

Brandkadetter skal blive klogere på klimaudfordringer med ny uddannelse: ”Vi er nødt til at gøre noget”

I weekenden ser en ny klimauddannelse dagens lys, når Unge i Beredskabet byder velkommen til den første udgave af UngKlima uddannelsen. 16 brandkadetter står klar, og håbet er, at de kan få masser af viden med hjem om et vigtigt emne.

Forsyningssvigt efter skybrud, skader efter vindstød af orkanstyrke eller oversvømmede bygninger. Det er bare et udsnit af de mange klimarelaterede hændelser, som de danske beredskaber skal tage højde for i dagligdagen. Det skal de unge brandkadetter lære mere om, og derfor afholder Unge i Beredskabet i den kommende weekend for første gang UngKlima uddannelsen for uddannede brandkadetter.  

Læs mere