Boldforvirring

Under 10 år
11 - 14 år
Over 14 år
Op til 6 personer
7 - 12 personer
Over 12 personer
Maks. 15 minutter
Inde
Ingen af delene
Formål med aktivitet
Brug kroppen
Have det sjovt
Nulstilling mellem to aktiviteter
Materialer I skal bruge
Tre forskellige bolde
Lidt gulvplads
Sådan gør du dig klar til aktiviteten
Find tre forskellige typer af bolde frem. Alle stiller sig i en cirkel.
Beskrivelse af aktivitet
Stå i en stor cirkel. En person får en bold, som vedkommende kaster til en anden i cirklen. Alle skal have bolden nøjagtigt en gang. Den første person kaster bolden igen, og den skal kastes i samme rækkefølge som før. Derefter tilsætter men endnu en bold i samme rækkefølge, så der i alt er tre bolde, som bliver kastet rundt i samme rækkefølge på samme tid.

Når man har øvet sig lidt på dette, starter man forfra med en bold i den samme rækkefølge som før. Derefter tilføjer man en anden type bold, men i en ny rækkefølge. Dette skal foregå på samme tid, mens den første bold stadig kastes rundt.

Når man kan mestre tre styks af tre typer bolde med forskellig rækkefølge, har man løst opgaven.

Det er altid en god idé at sørge for, at boldene er lavet i forskelligt materiale og størrelse, så de kan skelnes fra hinanden, mens de bliver kastet rundt.
Instruktioner du skal give deltagerne
"Vi skal skiftes til at kaste en bold rundt til hinanden. Der er to regler: alle skal have bolden kun én gang, og I skal huske røkkefølgen."
"Jeg tilsætter nu endnu en bold, som skal kastes i samme rækkefølge."

Når alle har prøvet at kaste tre bolde i samme rækkefølge på samme tid, så er det tid til at legen gøres sværere: "Nu starter vi forfra med en bold i samme rækkefølge, men på samme tid skal en ny bold kastes i en anden rækkefølge."

"Nu tilsætter jeg den tredje og sidste bold, som igen skal kastes i en helt ny rækkefølge, mens vi kaster de to andre rundt også."
Hvad du skal passe på
Intet
Variation
Aktiviteten kan altid gøres sværere eller lettere ved at justere på antallet af bolde.
Er det sommer, kan man også udskifte legen med vandballoner.